Toont alle 30 resultaten

Collectie zee•gezicht

Een zee van, een zee aan … Vul maar in!
'Een zee aan', betekent: ‘een zeer grote hoeveelheid’. Ruimschoots. Meer dan genoeg. Overvloedig. Oneindig. De zee in haar eindeloze verschijningsvormen. Als spiegel voor ons leven. Dat is de basis van de collectie en tentoonstelling zee•gezicht. 

"Blauw water komt op
Onvermoeibaar eb en vloed
Omarm haar getij”
Carien Borst

Boek zee•gezicht

Voor de tentoonstelling in de Kapel van Hoogelande met alle schilderijen van deze collectie, is een speciaal boek uitgebracht. In dit boek kom je dichter op het ontstaan van de collectie met afbeeldingen van schilderijen, dagboektekeningen en teksten. In het boek gaat het over de oneindige bron van inspiratie, over de zee als spiegel voor ons leven en citaten en teksten die mij inspireren. Je krijgt het boek cadeau bij aanschaf van een schilderij maar is ook los te koop in de webshop. Hier in het Engels en Nederlands verkrijgbaar.

Inspiratie voor zee•gezicht

In spirare. Het Latijnse woord voor inspiratie. Het betekent: inademen en inblazen. Het woord ‘spiritus’, lees je er ook in. De Latijnse benaming voor geest of ziel. De ziel of geest inblazen. In spirare, inspiratie. In deze woorden worden inademen en ziel in één adem genoemd. Andere benamingen: bezieling. Geestdrift. Aanvuren. Dichtvuur. Ingeving.


Het is een woord waar beweging van uit gaat. Waar kracht in zit. Een woord dat tot iets aanzet. Hoe mooi dat dit voor iedereen aanwezig is! Het is er altijd en overal en raakt nooit op. Het is de brandstof voor mij in het maken, schrijven, schilderen en creëren. 

There was a language in the world that everyone understood. (…) It was the language of enthusiasm, of things accomplished with love and purpose, and as part of a search for something believed in and desired.” ― Paulo Coelho, The Alchemist

Actie zee•gezicht bij aanschaf van een schilderij

  • Bij aanschaf van een schilderij uit deze collectie ontvang je het boek zee•gezicht cadeau.
  • De schilderijen zijn ingelijst. De linnen en canvas doeken in een zwarte of blanke houten baklijst en de schilderijen op papier met op maat gesneden passe-partout en zwart houten wissellijst. Zo kun je het schilderij gelijk thuis ophangen. 
  • Er zijn er geen verzendkosten binnen en buiten Nederland en de prijs is inclusief BTW.
  • Bij elk schilderij ontvang je een certificaat van echtheid.
Verkocht
 330,00
 330,00
 330,00
 330,00
Verkocht
Verkocht
 1.950,00
 1.950,00
 1.950,00
Verkocht
 2.950,00
 2.950,00
 2.950,00
 2.950,00
 2.950,00
 3.100,00
 3.100,00
Verkocht
 3.500,00