Leiderschap met hoofd, lichaam, hart en ziel

Ontzettend leuk dat je interesse hebt in deze checklist. Deze vragen helpen je om even stil te staan bij jezelf en jouw leiderschap. Stilstaan bij de rollen die je als mens vervuld en specifiek als leidinggevende of andere professie waarin leiderschap van jou gevraagd is. 

Leiderschap is een kwaliteit en competentie die je altijd kunt inzetten. Want leiderschap betekent verantwoordelijkheid nemen en invloed uitoefenen om doelen te bereiken. Een essentiële vaardigheid en manier van zijn om richting aan je leven te geven.

Goed leiderschap is geen eenvoudig kunstje. Het vraagt om zelfbewustzijn op al die aspecten die onderdeel zijn van het menszijn. Met jouw hoofd, lichaam, hart en ziel. Als je die elementen kunt bundelen en op één lijn kunt brengen, kom je in jouw krachtige, unieke talenten en kwaliteiten terecht. Dan kun je flow en moeiteloosheid ervaren omdat datgene wat je doet, samenvalt met wie jij bent. Dat gun ik je van harte!

Als je de tijd neemt voor de checklist en daarna vragen hebt of je ervaringen wilt delen, ik kom graag met jou in contact. Wie weet kun jij door creativiteit en reflectie, jouw (persoonlijk) leiderschap opnieuw laten stralen!

  HOOFD

  Leren en ontwikkelen. Groeien, dromen, wensen, doelen en plannen. Cognitie, logica en denken. Toegerust zijn voor je taken en rollen.

  LICHAAM

  Jouw fysieke instrument! Je lichaam is voldoende sterk, uitgerust en in balans om handen en voeten te geven aan jouw taken, missie, doelstellingen.

  HART

  Vanuit je hart leven. In staat zijn om te leven vanuit een belangrijke energiebron. Daar waar je passie, enthousiasme en blijdschap voelt.

  ZIEL

  Het onzichtbare maar wezenlijke aspect van wie je bent. Vanuit een heldere missie jouw gaven en talenten inzetten. Bijdragen aan een groter geheel. Jouw roeping kennen. Je zorgt voor jouw ziel zodat ze als kompas kan fungeren.

  Elke verandering begint met een verlangen naar iets nieuws, en afscheid durven nemen van het oude.

  Leiderschap – Creativiteit- Reflectie

  Ongetwijfeld kun je niet op alle vragen volmondig: "Ja, op orde!" zeggen. En, dat is best logisch. Er zijn natuurlijk betere en mindere seizoenen in je leven. Soms moet je even iets voorrang geven en schuif je andere onderwerpen opzij.

  Toch kunnen er wezenlijke aspecten uitspringen, waarvan je voelt dat het hapert. Waarvan je weet en voelt dat het anders mag en kán! En je weet ook dat als je daar meer tijd en ruimte voor gaat maken, het de andere aspecten ten positieve gaat beïnvloeden. Creativiteit en reflectie zijn bij uitstek manieren om stil te staan en inzicht te krijgen en te vergroten. Dan neem je leiderschap over jouw leven en ben je op termijn gelukkiger met jezelf maar ook voor jouw omgeving, je werkgever, je bedrijf, je geliefden.

  Wil je meer informatie, een kennismakingsgesprek of de uitkomsten van de checklist delen? Ik help je graag! Verstuur deze checklist en ik neem contact met je op!

  Hartelijke groet,

  Carien Borst.