Harris – Lewis Schotland 11 – 18 mei 2023 

Creative Art Retreat 

Meer informatie volgt binnenkort. Belangstelling voor deelname of vragen? Mail even naar info@carienborst.nl. Officiële inschrijving gaat binnenkort open. 

Cornwall 6 – 12 October 2023

Creative Photography & Art Retreat

VOLGEBOEKT

Voor meer informatie over Margaret Soraya, zie haar website hier! De retreat kan bij ons beide geboekt worden.

Creativiteit, Oceaan, Transformatie

De Creative Ocean Retreat in Cornwall, in het meest zuidwestelijke puntje van Engeland. Speciaal voor jou als je graag omringd wordt door zee en water en je wilt onderdompelen in de ongerepte, schitterende kustlijnen. In de herfst en de winter is Cornwall een rustige plek en biedt tal van mooie, stille plekken. Een fantastisch seizoen om je te laten verwonderen over het prachtige, dramatische licht en de hoge golven. Een retreat om jouw creatiekracht opnieuw te ontdekken, te vernieuwen en opnieuw richting te bepalen voor jouw leven en werk. Een week waarin je op positieve wijze, omringd wordt door gelijkgestemden. De retreat is gebaseerd op drie pijlers: CreativiteitOceaanTransformatie.

Over Creativiteit

Iedereen heeft creatiekracht in zich. Soms raken we haar kwijt. Een juf op school die jouw tekening niet mooi vond. Een onvoldoende voor handenarbeid. Een ouder van wie je liever niet vies mocht worden of kliederen. De angst om een leeg wit vel te verpesten, de druk voelen dat je iets moois moet maken. Er kan van alles zijn, waardoor we onszelf grote kracht van scheppen, spelen en creatie ontzeggen. En dat hoeft niet! Want iedereen heeft deze bron in zich.
De bron van creatiekracht verdiepen of herstellen, brengt je plezier, inzichten, proactiviteit, reflectie. Creativiteit beïnvloedt de verschillende levensgebieden, of het nu om je eigen welzijn, gezinsleven, werk of bedrijf gaat. Creatiekracht gaat over veel meer dan schilderen of tekenen. We creëren met onze woorden, gedachten, houding. Het bewust inzetten van jouw creatiekracht en leren spelen met diverse materialen en technieken, vergroot de creativiteit voor je leven.

Over de Oceaan

De zee en de oceaan zijn een voortdurende inspiratie voor zoveel mensen. Wetenschappers, schrijvers, kunstenaars, mannen en vrouwen, jong en oud. De blauwe oceaan biedt ons een eindeloze bron van welzijn en beïnvloedt lichaam, geest en ziel op positieve wijze. Er is alle tijd om je te omringen in, met en bij de oceaan. Laat je hart en ziel gevuld worden met de schoonheid, het ritme van eb en vloed, zonsop – en zonsondergangen, verfrissend water en prachtige zeegezichten.

Over Transformatie & Leiderschap

Een leven creëren dat bij je past. Vanuit vrijheid je eigen verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken. Niemand anders kan dit voor je doen. Het gebruik van je creatiekracht is óók leiderschap. Niemand kan creëren zoals jij dat kunt, ongeacht de vorm of materialen die je gebruikt. Weten wat je graag doet en wat je met vreugde vervult, is het begin om het voortouw te nemen om meer van deze momenten en ervaringen in je leven, werk of bedrijf te creëren.

Locatie en Accommodatie

We verblijven deze week in twee luxe lodges in het onlangs gerenoveerde Una resort in Carbis Bay, Cornwall. Elke deelnemer heeft een eigen tweepersoonskamer. Elke lodge heeft 4 slaapkamers waarvan één kamer een eigen badkamer heeft. De andere drie deelnemers delen samen twee badkamers. Er is een klein prijsverschil voor de kamer ensuite, wie het eerst boekt heeft de keuze. Elke lodge heeft een keuken en een grote loungeplek. De koelkasten worden gevuld met ontbijtproducten zodat het ontbijt naar eigen invulling gebruikt kan worden. Elke lodge heeft een eigen hottub in de tuin.

Het resort geeft toegang tot een spa, jacuzzi, stoombad, zwembad en fitnessruimte. Het restaurant, Una Kitchen, is een mediterraan geïnspireerde brasserie en heeft een bar die geopend is van ontbijt tot diner. Avondmaaltijden worden over het algemeen in het restaurant genuttigd, maar dit is optioneel.

Retreat Leiders

Margaret Soraya

Margaret is gespecialiseerd in het aanmoedigen en inspireren van anderen op een oprechte manier. Ze leert anderen hun stem te vinden en te leven in lijn met hun kernwaarden. Margaret runt al 18 jaar een fotografiebedrijf en is een ervaren en succesvolle ondernemer. Margaret is gepassioneerd over het delen en stimuleren van groei in je eigen persoonlijke of zakelijke ontwikkeling. Cornwall, vooral bekend om haar liefde voor de kust, golven en zeegezichtsfotografie, heeft een speciaal plekje in haar hart, ze heeft er gewoond en vele vakanties doorgebracht met surfen aan de kust van Cornwall.

Carien Borst

Carien is beeldend kunstenaar en maakt voornamelijk intuïtieve olieverfschilderijen en ‘soullandscapes’. Inspiratie voor haar schilderijen vindt ze in het buiten zijn, zich onderdompelen in stilte en het liefst bij de zee of oceaan. Na een carrière in de geestelijke gezondheidszorg als leidinggevende, oorspronkelijk opgeleid als creatief therapeut, koos ze een nieuw pad om haar hart te volgen. De combinatie van creativiteit, kunst en leiderschap resoneert diep en ze zal je aanmoedigen om die reis naar jouw creatiekracht ook te maken. Ze houdt ervan om je te inspireren over hoe je kunst en ondernemerschap kunt combineren, je creativiteit te laten groeien en een leven kunt leiden dat bij je past.

Lesley Lintott

Lesley voelt zich in haar creatieve werk aangetrokken tot licht, lijn en kleur en creëert vaak abstracte beelden. Dit doet zij met smartphonefotografie en met schilderen. Lesley is een zorgzaam persoon en een geweldige luisteraar. Ze deelt graag haar liefde voor de natuur met anderen en is creatief.

Praktisch

Deelnemers
De groepsgrootte bestaat uit 9 deelnemers en wordt geleid door Margaret Soraya en Carien Borst. Lesley Lintott assisteert tijdens deze week.

Datum 6 – 12 Oktober 2023
De retreat duurt 6 nachten en 5 dagen en begint op 6 oktober om 18 uur met een maaltijd en openingsactiviteit. Je kunt ‘s middags al in de lodges terecht. De retreat sluiten we af op 12 oktober na het ontbijt, tussen 10 en 12 uur.

Inclusief
Alle (outdoor) workshops, inspiratiesessies, creatieve activiteiten en materialen. Welkomstdiner op 6 oktober. Accommodatie in luxe huizen met eigen kookgelegenheid en hottub. Gratis vervoer tijdens de week. Zelfbedieningsontbijt in de huizen en de lunches.

Exclusief
Avondmaaltijden, dranken, reis naar Cornwall, (camera) verzekeringen.

Vervoer

Het dichtstbijzijnde vliegveld is Newquay.
Het dichtstbijzijnde treinstation is Carbis Bay train Station.
Als je met de auto komt, is er voldoende parkeergelegenheid bij de accommodatie.

Programma
Deze week biedt een uniek, divers en op maat programma vol inspiratie, creativiteit, tijd voor jezelf en reflectie. Wandelingen in een prachtig landschap en de mooiste zeegezichten. Gesprekken om je te inspireren, zwemmen in de oceaan, creatieve activiteiten zoals creatief schrijven, art journalling, (outdoor) schilderen en tekenen, fotografie, cyanotype. Het programma moedigt je aan om je te laten inspireren door de schoonheid van de oceaan, creativiteit te (her) ontdekken en jouw eigen weg vorm te geven voor je leven en werk en bedrijf.

Investering
De prijs is 2500,- ex BTW
De prijs voor de ensuite kamer (kamer + eigen badkamer) is 2575,- ex BTW
De investering voor deze retreat kan ook fiscaal aantrekkelijk zijn als je een eigen bedrijf hebt.

Informatie en Aanmelden
Stuur een mail naar info@carienborst.nl of klik hier voor aanmelding of meer informatie. Na aanmelding geldt een aanbetaling van 300,- ex BTW. Het resterende bedrag kan tot 8 weken voor aanvang van de retreat betaald worden.