Cornwall Engeland, 6 – 12 October 2023

Creative Retreat 

VOLGEBOEKT

Voor meer informatie over Margaret Soraya, zie haar website hier! De retreat kan bij ons beiden geboekt worden.

 

Lewis – Harris Schotland, 12 – 19 Juni 2024

Creative Retreat 

VOLGEBOEKT

Voor meer informatie over Margaret Soraya, zie haar website hier! De retreat kan bij ons beiden geboekt worden.

Creativiteit, Oceaan, Leiderschap

Creative Ocean Retreat. Speciaal voor jou als je graag omringd wordt door zee en water en je wilt onderdompelen in de ongerepte, schitterende kustlijnen. Een retreat om jouw creatiekracht opnieuw te ontdekken, te vernieuwen en opnieuw richting te bepalen voor jouw leven en werk. Een week waarin je op positieve wijze, omringd wordt door gelijkgestemden. De retreat is gebaseerd op drie pijlers: CreativiteitOceaanLeiderschap.

Over Creativiteit

Iedereen heeft creatiekracht in zich. Soms raken we haar kwijt. Een juf op school die jouw tekening niet mooi vond. Een onvoldoende voor handenarbeid. Een ouder van wie je liever niet vies mocht worden of kliederen. De angst om een leeg wit vel te verpesten, de druk voelen dat je iets moois moet maken. Er kan van alles zijn, waardoor we onszelf grote kracht van scheppen, spelen en creatie ontzeggen. En dat hoeft niet! Want iedereen heeft deze bron in zich.
De bron van creatiekracht verdiepen of herstellen, brengt je plezier, inzichten, proactiviteit, reflectie. Creativiteit beïnvloedt de verschillende levensgebieden, of het nu om je eigen welzijn, gezinsleven, werk of bedrijf gaat. Creatiekracht gaat over veel meer dan schilderen of tekenen. We creëren met onze woorden, gedachten, houding. Het bewust inzetten van jouw creatiekracht en leren spelen met diverse materialen en technieken, vergroot de creativiteit voor je leven.

Over de Oceaan

De zee en de oceaan zijn een voortdurende inspiratie voor zoveel mensen. Wetenschappers, schrijvers, kunstenaars, mannen en vrouwen, jong en oud. De blauwe oceaan biedt ons een eindeloze bron van welzijn en beïnvloedt lichaam, geest en ziel op positieve wijze. Er is alle tijd om je te omringen in, met en bij de oceaan. Laat je hart en ziel gevuld worden met de schoonheid, het ritme van eb en vloed, zonsop – en zonsondergangen, verfrissend water en prachtige zeegezichten.

Over Leiderschap

Een leven creëren dat bij je past. Vanuit vrijheid je eigen verantwoordelijkheid nemen en keuzes maken. Niemand anders kan dit voor je doen. Het gebruik van je creatiekracht is óók leiderschap. Niemand kan creëren zoals jij dat kunt, ongeacht de vorm of materialen die je gebruikt. Weten wat je graag doet en wat je met vreugde vervult, is het begin om het voortouw te nemen om meer van deze momenten en ervaringen in je leven, werk of bedrijf te creëren.

Locatie en Accommodatie

De locaties zijn verschillend per retreat. We zoeken de mooiste plekken voor je uit. In de natuur, met wellness faciliteiten en alle comfort om deze tijd onvergetelijk te maken. 

 

Retreat Leiders

Margaret Soraya

Margaret is gespecialiseerd in het aanmoedigen en inspireren van anderen op een oprechte manier. Ze leert anderen hun stem te vinden en te leven in lijn met hun kernwaarden. Margaret runt al 18 jaar een fotografiebedrijf en is een ervaren en succesvolle ondernemer. Margaret is gepassioneerd over het delen en stimuleren van groei in je eigen persoonlijke of zakelijke ontwikkeling. Cornwall, vooral bekend om haar liefde voor de kust, golven en zeegezichtsfotografie, heeft een speciaal plekje in haar hart, ze heeft er gewoond en vele vakanties doorgebracht met surfen aan de kust van Cornwall.

Carien Borst

Carien is beeldend kunstenaar en maakt voornamelijk intuïtieve olieverfschilderijen en ‘soullandscapes’. Inspiratie voor haar schilderijen vindt ze in het buiten zijn, zich onderdompelen in stilte en het liefst bij de zee of oceaan. Na een carrière in de geestelijke gezondheidszorg als leidinggevende, oorspronkelijk opgeleid als creatief therapeut, koos ze een nieuw pad om haar hart te volgen. De combinatie van creativiteit, kunst en leiderschap resoneert diep en ze zal je aanmoedigen om die reis naar jouw creatiekracht ook te maken. Ze houdt ervan om je te inspireren over hoe je kunst en ondernemerschap kunt combineren, je creativiteit te laten groeien en een leven kunt leiden dat bij je past.

Lesley Lintott

Lesley voelt zich in haar creatieve werk aangetrokken tot licht, lijn en kleur en creëert vaak abstracte beelden. Dit doet zij met smartphonefotografie en met schilderen. Lesley is een zorgzaam persoon en een geweldige luisteraar. Ze deelt graag haar liefde voor de natuur met anderen en is creatief.

Praktisch

Deelnemers
De groepsgrootte bestaat uit 8 tot 10 deelnemers en wordt geleid door Margaret Soraya en Carien Borst. Lesley Lintott assisteert tijdens deze week.

Programma
Deze week biedt een uniek, divers en op maat programma vol inspiratie, creativiteit, tijd voor jezelf en reflectie. Wandelingen in een prachtig landschap en de mooiste zeegezichten. Gesprekken om je te inspireren, zwemmen in de oceaan, creatieve activiteiten zoals creatief schrijven, art journalling, (outdoor) schilderen en tekenen, fotografie, cyanotype. Het programma moedigt je aan om je te laten inspireren door de schoonheid van de oceaan, creativiteit te (her) ontdekken en jouw eigen weg vorm te geven voor je leven en werk en bedrijf.