EENDAAGSE RETREAT

Deze dagen plan ik altijd in overleg. Stuur me even een berichtje, dan stemmen we de dag af!

In deze eendaagse retreat Op Verhaal Komen, dompel je jezelf een dag onder in de kracht en energie van rust. Met muziek, beeldende werkvormen en schrijfoefeningen sta je een dag stil bij jezelf. Welke thema’s spelen in jouw leven? Geeft jouw werk voldoende vervulling? Wat is het thema waar je meer mee wilt? Waar mag je afscheid van nemen? Heb je een bepaalde keuze te maken? Wat willen jouw handen je al doende vertellen? Kun je horen wat jouw stille stem je vertelt? Waarin mag jij leiderschap nemen?

De letterlijke betekenis van op verhaal komen, is: uitrusten en op krachten komen.

Impressie Eendaagse Retreat

Creatieve werkvormen zijn een geweldige aanvulling op het praten en verwoorden dat in onze samenleving de boventoon voert. Met behulp van krijt, kwasten, verf, papier, inkt, eindeloos veel materialen kun je een wereld betreden die rust, ontspanning, ruimte, reflectie, confrontatie en inzicht geeft.

Als kind zijn we vaak volop met creatieve activiteiten bezig. We bouwen hutten, knutselen, tekenen, schrijven, verkleden ons, maken soep van zand, takjes en bladeren, we vormen en maken als moeiteloze aaneenschakeling van activiteiten. Bedenken, doen, kijken, maken. De fasen van het creatief proces doorlopen we moeiteloos. En het gaat speels, het hoeft niets te worden. Het doen geeft al voldoening. Veel mensen raken dit kwijt in hun volwassen leven. Last van overtuigingen dat je iets “goed moet kunnen”, het “ergens op moet lijken”, je “niet creatief bent”, je nooit een goed cijfer voor tekenen kreeg (hoe kan dat überhaupt?).

Elke vormgeving en beweging die vanuit jou op papier, doek, klei of ander materiaal verschijnt, is het zichtbaar maken van iets dat in jou leeft en doet er altijd toe! We raken soms verdwaald in het willen of denken te moeten beheersen van technieken. En uiteraard kunnen technieken helpend zijn, maar zo vaak belemmeren ze creativiteit, authenticiteit, vertrouwen en plezier!

Beeldend werken, schrijven, muziek maken geeft zoveel mogelijkheden om te spelen, prutsen, vrijheid te ervaren en met verschillende invalshoeken iets tot stand te brengen, creëren. En heel vaak ervaren mensen juist hierin ‘flow’. Het principe waarin je alles om je heen vergeet en met volle aandacht en focus aan de slag bent.

“Er is een taal die iedereen begrijpt. Dat is de taal van de geestdrift, dingen die je doet met hart en ziel, op zoek naar iets wat je wilt of waar je in gelooft.” – Paulo Coelho

Programma in het kort

  • Voorafgaand een kennismakingsgesprek om jouw thema te onderzoeken zodat het eendaagse programma maximaal aansluit bij jou!
  • Een geheel verzorgde dag in het atelier met koffie, thee, iets lekkers en een lunch.
  • Een dag de ruimte voor jouw verhaal en jouw thema.
  • Ik begeleid je door deze dag met muziek, stilte, schrijfoefeningen beeldende werkvormen. Elke dag is anders omdat iedereen anders is en met andere thema’s en processen bezig is.
  • Schrijf- en beeldende materialen staan tot je beschikking.
  • Follow up contact digitale meeting na deze dag.
  • Investering 997,- ex BTW
  • Een kleine groep van maximaal 3 personen is ook mogelijk.

Meer informatie of vragen? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.