Jouw Creatiekracht 

Wil jij meer tijd en ruimte maken voor jouw creativiteit? Soms weet je dat het tijd is om te luisteren naar die stille stem die zachtjes spreekt. Waarin je wordt uitgenodigd om naar binnen te keren en ruimte te maken voor wat er in je hart leeft. Het is niet altijd makkelijk om in de volheid van het bestaan, deze ruimte te maken. Maar toch! Kleine stappen maken uiteindelijk een groot verschil.

Ik begeleid je graag om samen op zoek te gaan naar wat jou drijft, welk verlangen in jou leeft en hoe je deze spelenderwijs met schrijven, schilderen, fotograferen, muziek maken, tot bloei kan laten komen! Het is een prachtige reis die je altijd dichterbij jezelf brengt en doet groeien. 

Aanbod 2024 en 2025

In 2024 en 2025 kun je op verschillende manieren met mij samenwerken. Ik ontwikkel geregeld online programma’s waarmee je in je eigen tijd en plaats jouw creatiekracht weer kunt laten stromen en inzetten voor jouw werk en leven.

De programma’s zijn altijd gericht op persoonlijke groei en ontwikkeling en waarin schilderen, schrijven, fotografie en muziek middelen zijn om jouw creativiteit en ontwikkeling weer aan te zetten. Het is een bron die in ieder van ons aanwezig is, maar we raken haar vaak kwijt in de loop van ons leven. 

1. Online Programma’s

  • 5 Days of Stillness & Creative Reflection december 2023 is niet meer te volgen. Ruim 40 mensen sloten zich aan bij deze online retreat. Als je interesse hebt in deze online variant eind 2024, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

  • YOU are the answer – een programma van 3 maanden waarin ik je begeleid naar meer creativiteit, spelen, zelfinzicht en persoonlijke ontwikkeling. Op 18 januari 2024 zijn we van start gegaan met 10 deelnemers uit diverse landen. Wil je op de wachtlijst voor de tweede editie van dit jaar? Mail dan naar info@carienborst.nl 

 

__

2. Creative Ocean Retreat 

Samen met Margaret Soraya organiseer ik twee keer per jaar de Creative Ocean Retreats. Op deze pagina lees je hier meer over. 
Het zijn prachtige weken waarin je omringd door de mooiste oceaan landschappen, tot jezelf kunt komen. Soms heb je even tijd nodig om de waan van de dag te laten voor wat het is. Deze weken bieden je tijd en ruimte om op een dieper niveau stil te staan bij jezelf. Om te reflecteren op je werk, je leven, je bedrijf, je creativiteit.

De retreats vinden plaats op mooie locaties, altijd dichtbij de oceaan. Je krijgt alle tijd en ruimte voor wat jij nodig hebt. We bieden je tal van creatieve activiteiten aan, maar ook inspirerende gesprekken, zwemmen in (de soms koude) oceaan, surfen en bezoek aan lokale kunstenaars en galerieën. 

In juni 2024 is er nog één plek vrij voor de retreat in Harris (Schotland) 

Data voor 2025 volgen snel! 

 

__

3. Creative Light Festival 

CREATIVE LIGHT FESTIVAL 2024 & 2025

De data van het Creative Light Festival 2024 en 2025 zijn bekend.  Je kunt je nog inschrijven (de aanmeldingen gaan snel!) Hieronder vind de links naar de informatie over deze twee bijzondere en inspirerende festivals waarin tijd voor jouw eigen creativiteit centraal staat en je op adem kunt komen in gezelschap van gelijkgestemden. Vragen? Stuur me gerust een bericht info@carienborst.nl 

 

Creative Light Festival 2024 – Broughton Sanctuary, Engeland 
Hier lees je alle informatie 

Creative Light Festival 2025 – Isle of Harris, Schotland 
Hier lees je alle informatie 

 

__

 

Nog even over Creativiteit…. Ik hoor zo vaak: “Maar ik ben helemaal niet creatief!”

Iedereen heeft de kracht van creatie en scheppend vermogen in zich. Vaak vergeten we dat we deze kracht in ons hebben en dagelijks kunnen gebruiken. In je leven kan van alles gebeuren en zich ontwikkelen waardoor je jezelf de kracht en het plezier van creatie ontzegt. Soms is er een docent op school geweest die je een onvoldoende voor tekenen gaf, je ervaart angst om een wit vel te verpesten, je vroeger te horen kreeg dat je vies mocht worden met verf of niet zo hard muziek mocht maken.

Opnieuw contact maken met deze bron van creatie brengt je plezier, inzichten, energie, pro activiteit en reflectie. Gebruik maken van jouw creatiekracht beïnvloedt je leven, je welzijn, je werk en je bedrijf. Creativiteit en inspiratie is overal en zit in iedereen.

We zijn gemaakt om te creëren en zonder dat we het in de gaten hebben, maken we elke dag.

Bijna elke functie of baan die we hebben gaat over het maken van iets! Creativiteit zit niet alleen in schilderen, schrijven of muziek maken, maar zit in onze woorden, onze gedachten, onze houding. Gericht aandacht geven aan jouw creatiekracht, er opnieuw contact meemaken of verdiepen, het kan! Breng je creativiteit tot leven!

Testimonials: online programma's en 1 op 1 dagen

“Wat een gave workshop was dat zeg! Ik sta ervan te kijken hoe muziek en beelden me zo in contact brengen met mijn hart en ziel”

“Wat was dit super! De tijd is voorbij gevlogen, dit is echt GOUD!”

“Dank je wel voor de fijne avond om weer te mogen ontvlammen!”

“On my own – the feeling when I can create and am in the flow. A fantastic and inspiring masterclass! Thank you so much for this creative evening – Alina from Germany

Dankzij de online masterclass van deze vrouw kon ik weer creatief bezig zijn. En vooral door haar Ubuntu wijsheid en prachtige muziek kwam ik dieper in mijn rouwproces. Dank je wel!” – Chantal de Mol

“Thank you so much for the wonderful session” -Bonnie from the USA

Over leiderschap en proactiviteit

Een leven creëren dat bij je past. Je eigen vrijheid ontdekken en verantwoordelijkheid voor je eigen leven nemen. Niemand anders dan jij, kan dit doen. Op jouw authentieke, unieke wijze.

Het gebruiken van jouw creatiekracht is ook leiderschap. Niemand kan creëren en maken zoals jij dat kan, in welke vorm dan ook. Weten wat je plezier en energie geeft, wat licht voelt, is een eerste stap! Van daaruit kun steeds meer van deze momenten en ervaringen creëren in je leven en werk.

Het brengt je vrijheid, onverwachte wonderen op je pad en vergroot jouw leiderschap voor je werk en leven.

Programma’s

De programma’s zijn divers en altijd afgestemd op jou. Niemand is hetzelfde en iedereen doorloopt een eigen proces, heeft eigen doelstellingen en ontwikkelvragen.

In mijn aanpak combineer ik mijn opleiding tot vaktherapeut beeldend en opleidingskundige en de ervaring als leidinggevende en ondernemer. Mijn programma’s zijn voor jou als je:

  • meer creativiteit in je leven wilt verwelkomen;
  • (opnieuw) de connectie met jouw bron van creatiekracht wilt maken;
  • nieuwe mogelijkheden voor je leven, werk, bedrijf wilt onderzoeken;
  • je leven wilt verrijken door meer en vaker creativiteit in te zetten in beeld en woord;
  • wilt reflecteren en vooruitkijken op je leven, werk, bedrijf;
  • verantwoordelijkheid wilt nemen voor de keuzes die je mag maken;
  • de vrijheid en plezier van creatiekracht wilt ervaren.